EXPOSICIÓ-HOMENATGE I 1r PREMI D'IL·LUSTRACIÓ JAIME ARCOS REQUENA


Anit vam inaugurar l'exposició artística en homenatge al meu amic estimat Jaime Arcos Requena(Jaume), que va faltar el 20 de gener de fa un any, i també el lliurament del 1r Premi d'Il·lustració que du el seu nom.

Malgrat l'oratge diluvial del vespre, la sala on es va celebrar l'acte es va anar omplint a poc a poc de manera total. Hi vingueren molts amics de Jaume i nostres, la seua germana Amada, de Conca i la germana que viu a València, Gloria, així com les seues nebodes Carol, Andrea i Lucia. També hi era la guanyadora del 1r Premi d'Il·lustració Jaime Arcos Requena, Iris Richart Garcia, que el va guanyar amb la il·lustració titulada El mur, i que va rebre l'estatueta de mans d'Andrea i Lucia. Hi havia també molts dels participants en el concurs i els membres del jurat Anna Pérez, Carles Alòs i Abel Dávila.
Ens hi va acompanyar la directora de la Universitat Popular, en la seu del Palauet d'Aiora, Eva Such.
En l'acte s'hi va fer una reivindicació a favor de la inclusió en la societat dels malalts mentals en general, i dels esquizofrènics en particular, i s'hi va reclamar informació i trencament dels estigmes d'aquestes malalties ja des de l'escola, així com l'ús d'una informació i llenguatge adequats als mitjans de comunicació per tal de desfer tòpics falsos que provoquen dolor en les persones que pateixen alguna d'aquestes malalties.
S'hi van demanar més atenció i dotació per part de les administracions públiques envers aquesta problemàtica: ajudes en formació i orientació a les famílies, detecció precoç de les afeccions, més temps d'atenció professional als malats, etc.
L'homenatge va comptar així mateix amb l'actuació del cantautor i poeta Lluís Vicent, que ens cantà algunes de les cançons que va composar en el disc Segon Origen, disc on va participar Jaime Arcos en el disseny, a més d'alguna adaptació per a aquest acte.
Es va acabar l'homenatge i el lliurament del 1r Premi d'Il·lustració, amb un video sobre la vida i obra de Jaime Arcos Requena.
Moltes gràcies a totes i tots els que hi van assistir.





















Comentaris